guteinfo

Faludden fågelskyddsområde

Hitta hitVisa på kartan
Faludden fågelskyddsområde, foto Bernt Enderborg
Faludden fågelskyddsområde, foto Bernt Enderborg

Areal: 291 hektar. Fågelskyddsområdet omfattar den större delen av halvön Faludden på sydöstra Gotland.

Faludden
Faludden

De vidsträckta öppna strandängarna på Faludden hör till de fågelrikaste på Gotland. Här häckar bl.a. stora mängder vadare som rödbena, strandskata, brushane, storspov, rödspov, skärfläcka och kärrsnäppa.

Faludden
Faludden

Framför allt under våren – från början av april till mitten av maj – men även under hösten – främst i oktober – rastar tusentals vitkindade gäss på udden, och fågelskyddsområdet har tillkommit främst för att hindra att de betande gässen störs och för att minska skadorna på omgivande åkermarker.

Faludden
Faludden

Tillträde förbjudet 15 mars-30 juni och 1 oktober-15 november.

Skicka en rättelse

Har du hittat ett fel eller vet du mer? Skriv det här. Rättelser läses av redaktionen och publiceras inte automatiskt.